φρουταλια χωρις γλουτενη
Υγιεινή Διατροφή

Λαχταριστή συνταγή χωρίς γλουτένη

Νόστιμη, εύκολη και υγιεινή. Συνταγή για όσους θέλουν να αποφύγουν τη γλουτένη… αλλά όχι και τη νοστιμιά στο φαγητό τους.

Φρουτάλια

Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο, 300 γρ. πατάτες βρασμένες, αλάτι, πιπέρι, 200 γρ. σύγκλινο, 6 αυγά μεσαία, 1 κ.σ. θυμάρι, 50 γρ. γάλα, 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Για το σερβίρισμα: 1 κ.σ. θυμάρι, 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βάζουμε στο τηγάνι σε δόσεις. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 28 εκ. και κάνουμε μία στρώση από τις πατάτες. Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά. Κόβουμε το σύγκλινο σε κομμάτια 1 εκ. και το βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε και το βάζουμε πάνω από τις πατάτες.

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύουμε για να σπάσουν τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε με θυμάρι και ελαιόλαδο.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη